Därför bör företag investera mer i sin SEO

Innehållsförteckning

SEO är en investering i ditt företags framtid. Men det får det ofta stå i skuggan av andra marknadsföringsmetoder? Varför är det så`? För att svara på den frågan måste vi först förstå vad SEO är och varför det är så värdefullt.

I den här artikeln kommer vi att titta på:

  1. Vad är SEO och varför är det viktigt?
  2. Fördelarna med att investera i SEO
  3. Hur Four Office Webb kan hjälpa ditt företag med SEO

Vad är sökmotoroptimering (SEO) och hur fungerar det?

Sökmotoroptimering, även känd som SEO, är en central del av digital marknadsföring. Men vad är det egentligen och varför är det så viktigt för ditt företag? Låt oss dyka in i det.

Vad är SEO?

SEO är en förkortning för Sökmotoroptimering. Det handlar om att göra din webbplats synlig på Google. Hur? Genom att göra den lätt för sökmotorer att förstå och genom att bidra med innehåll som har ett värde för dina besökare. När din webbplats är optimerad, dyker den upp högre i sökresultaten. Det betyder mer besökare utan att betala för annonser. Det handlar om bra innehåll, snabba sidor och att fungera bra på mobilen. Med rätt SEO kan ditt företag bli mer framgångsrikt online. Enkelt sagt: Gör man SEO på rätt sätt betyder det mer ögon på din webbplats!

Hur fungerar SEO?

Sökmotorer som Google använder sig av algoritmer för att bestämma vilken webbplats som ska rankas högst för en viss sökterm. Dessa algoritmer tar hänsyn till flera olika saker när de bestämmer hur en webbplats ska rankas. Google justerar även dessa med jämna mellanrum för att förbättra sin sökmotor.

Några av dessa saker inkluderar:

  • Kvaliteten på ditt webbinnehåll,
  • Strukturen på din webbplats
  • Hastigheten på din webbplats, alltså laddningstider.
  • Mobilanpassningar, så webbplatsen ser bra ut oavsett skärmstorlek på din enhet.
  • Kvaliteten och mängden av inkommande länkar till din webbplats.
 

Vilka fördelar kan ett företag få genom att investera i SEO?

Nu har vi förstått vad SEO verkligen innebär och insett att det är en långsiktig strategi för att locka besökare till din webbplats. Men det finns mer. SEO erbjuder flera andra fördelar som verkligen kan göra skillnad. Nedan går vi igenom några av dessa extra fördelar:

Viktigt

Viktigt att komma ihåg att alltid skriva för dina läsare, inte för sökmotorerna. Se till att ditt innehåll är meningsfullt, hjälpsamt och unikt så att det verkligen tillför värde för de som besöker din sida. Målet är att engagera och informera dina besökare. Det kommer göra att du rankar högt förr eller senare.

Förbättrad synlighet och varumärkesigenkänning

En av de främsta fördelarna med SEO är att det kan förbättra din synlighet på nätet. Ju högre din webbplats rankar på sökmotorer, desto mer troligt är det att människor klickar på länken till din webbplats. Detta leder inte bara till mer trafik utan också till ökad varumärkesigenkänning. Det räcker med att gå till sig själv. Dom allra flesta av oss  anser säkert att webbplatser som rankar högt på Google är mer pålitliga och auktoritära i ämnet.

Ökad trafik

SEO hjälper till att driva mer trafik till din webbplats genom att öka din synlighet online. Detta är särskilt viktigt om du vill att ditt företag ska växa, eftersom mer trafik ofta leder till fler kunder.

Låt oss se närmare på några data. Enligt Statista använde mer än 90% av nätanvändare Google för sökningar 2020. Tänk på alla potentiella kunder ditt företag kan nå om det syns på Google!

Förbättrad användarupplevelse

Bra SEO innefattar också att förbättra webbplatsens hastighet, mobiloptimering och innehållskvalitet, vilket i sin tur leder till en bättre upplevelse för dina besökare. Sökmotorer gillar snabbladdade sidor som är enkla att använda. Därför kan god SEO förbättra besökarens upplevelse.

Kostnadseffektivt

Till skillnad från betalda annonser betalar du inte för varje klick. När din webbplats är optimerad, fortsätter trafiken att komma in utan löpande kostnader. När du har uppnått en bra position i sökresultaten, är det svårare för konkurrenter att knuffa dig ur position, förutsatt att du fortsätter med dina SEO-insatser.

Bild på en webbsida med goda resultat från Googles verktyg pagespeedtest.

Notera

För att maximera dessa fördelar behöver du en genomtänkt och effektiv SEO-strategi. Det är här ett företag som Four Office Webb kan hjälpa till.

Varför får SEO ofta stå i skuggan?

Så, för att återkoppla till vår inledning. Varför får SEO ofta stå i skuggan av andra marknadsföringsmetoder? Vi har ju förstått att det många gånger finns en väldigt stor outnyttjad potential här?
 
Jag tror många söker snabba resultat och kan uppfatta SEO som för tekniskt, långsamt eller svårt att mäta. Dessutom kan förändringar i sökmotoralgoritmer göra att strategin ständigt måste uppdateras. Men med rätt kunskap och verktyg kan man navigera genom dessa utmaningar.
 

SEO är viktigt för de flesta. Men att ta tag i den kan vara svårt. Det handlar inte bara om några snabba fixar. Istället kräver det strategi, tålamod, och en hel del kunnande. Det är här Four Office Webb kommer in i bilden.

Vi kan SEO. När du samarbetar med oss kan du förvänta dig ökad synlighet och fler besökare till din sida. Så, istället för att kämpa på egen hand, varför inte låta oss ta över? Är du intresserad så hör av dig så pratar vi mer.

Robin Ferman

Hej.

Jag är Robin, Digital Specialist på Four Office Webb. Jag har varit engagerad i digital marknadsföring och webbdesign i över 10 år.

Mitt mål är att göra digital marknadsföring begriplig, hjälpa er att driva trafik och öka försäljning. Här delar jag mina insikter och råd baserat på mina erfarenheter.